När vi får tillökning

Jag funderar mycket på det här med att skaffa ett syskon till min lille. Han är ju bara liten själv ännu, men jag känner mig både redo och sugen. Livet är så kul med småbarn! Det där med jobbiga nätter och trots och sånt, det får man väl bara ta, tänker jag. Jag har dessutom ganska mycket energi, så sömnlösheten tär inte så mycket på mig som den kanske gör på andra…

Riktig spjälsäng och syskonvagn

Jag har redan sett ut vilken spjälsäng jag ska köpa till nästa barn för till mitt första köpte jag aldrig någon, han sover fortfarande med oss i vår säng och på dagen oftast i vagnen. En riktigt fin spjälsäng i trä får det bli nästa gång och jag vet precis vilken det ska vara!

Sedan är det ju dilemmat med vagn alltså. Stora kommer förmodligen fortfarande behöva kunna åka vagn emellanåt när lillsyskonet kommer så en syskonvagn är helt klart på tapeten. Visst bär jag spädbarnet mycket i sjal och sele, men ibland behöver man kunna lägga ner det. Dessutom är det ju som jag sa att mina barn får sova sina middagslurer i vagnen allt som oftast.

Hoppas att allt går enligt planen

Nu pratar jag på som om allt redan var beställt, klappat och klart, men så är det ju förstås aldrig med små barn. Jag hoppas väl mest bara att allt ska gå så smidigt med barn nummer två som det gjorde med det första. Jag trodde väl aldrig att jag skulle älska livet som småbarnsmorsa så här mycket!