Leksaker

När jag var liten var jag inget stort fan av leksaker, jag föredrog att springa ut på fälten eller i skogsdungar som låg i närheten av vårt hus och leka forntidsmänniska. Jag ville klättra i träd, springa, cykla, låtsas att jag lagade mat på stubbar och gärna bli jättejättesmutsig och lerig. Jag minns det så tydligt, det där, hur jag liksom hade någon form av aversion mot allting som såg civiliserat ut. Det var en fas förstås, för visst minns jag också att jag ibland lekte med Barbiedockor och ritade med neonpennor. Dessutom älskade jag sådana där suddgummin som luktar gott.

Svårt att motstå

Leksaker har väl nog funnits alltid, men de har absolut ändrat karaktär genom åren – och mängd. Ett barn av idag har massor av leksaker, det är absolut kvantitet före kvalitet och jag tycker väl kanske att man som förälder ska försöka vara lite restriktiv med vad man ger och tillåter. Å andra sidan är det väldigt lockande att köpa en massa balla, färgglada grejer när man besöker en leksaksaffär, så jag förstår och sympatiserar med lockelsen.

Leksaker på nätet

Jag har några barn i min närhet och jag älskar själv att handla leksaker åt dem, även om jag handlar de flesta leksaker online. Det är så himla mycket smidigare att handla leksaker på nätet än i butik! För det första blir man mindre distraherad av allt man ser – och man hittar det man är på jakt efter snabbare.

Välinvesterade pengar

Om det finns en grej jag verkligen ogillar så är det att städa. Jag känner människor som älskar att städa; som fejar och donar mest hela tiden och som menar att de inte kan vistas hemma om inte allt ligger på sin plats. Visst är det härligt när det är undanplockat och rent i alla vrår, men man orkar ju inte se till att det är så precis hela tiden.

Betalar gärna för att slippa städa

Min aviga inställning till städning blir inte bättre med åren och om det är något jag gärna skulle betala för att slippa så är det just hemstädning. Men vänta nu… kan man inte det då? Det slog mig för inte så länge sedan att man ju faktiskt KAN betala för att slippa städa hemma. Jag använde städhjälp för flyttstädning i Stockholm sist jag flyttade (så värt!) och kollade upp om samma städfirma även erbjuder hemstädning i Stockholm – och det gör de ju såklart.

Städdagen – bästa dagen!

Nu har jag städhjälp en gång i veckan och det är så himla väl värda pengar! Det är alltid rent hemma nu, även om det inte alltid är helt undanplockat så är det i alla fall alltid rent. Toan är ren, köket är rent, det är dammtorkat och dammsuget i alla vrår. Och dagen jag kommer hem från jobbet och Städenergi varit här så doftar det och skiner så magiskt fint. Tack vare RUT-avdraget så kostar det faktiskt inte heller så hemskt farligt.

Roliga klipp som gör livet lättare

Ibland är livet tufft, man ska vara glad för det man har och försöka ha ett leende på läpparna för varje dag som går men ibland kan det vara svårt. Har ni också haft dom där dagarna när allt känns pissjobbigt och man liksom springer i motvind? Ja precis, dom där dagarna när man bara vill krypa ner under täcket och tycka synd om sig själv. Ibland är Youtube räddningen och detta videoklipp fick mig att le som aldrig förr även om lösningen var temporär så gjorde den min dag lite lättare i alla fall. Humor är verkligen det bästa verktyget att ta till i sådana stunder!

Barn är väl helt underbara, inte sant?

Spjäll säng

När vi får tillökning

Jag funderar mycket på det här med att skaffa ett syskon till min lille. Han är ju bara liten själv ännu, men jag känner mig både redo och sugen. Livet är så kul med småbarn! Det där med jobbiga nätter och trots och sånt, det får man väl bara ta, tänker jag. Jag har dessutom ganska mycket energi, så sömnlösheten tär inte så mycket på mig som den kanske gör på andra…

Riktig spjälsäng och syskonvagn

Jag har redan sett ut vilken spjälsäng jag ska köpa till nästa barn för till mitt första köpte jag aldrig någon, han sover fortfarande med oss i vår säng och på dagen oftast i vagnen. En riktigt fin spjälsäng i trä får det bli nästa gång och jag vet precis vilken det ska vara!

Sedan är det ju dilemmat med vagn alltså. Stora kommer förmodligen fortfarande behöva kunna åka vagn emellanåt när lillsyskonet kommer så en syskonvagn är helt klart på tapeten. Visst bär jag spädbarnet mycket i sjal och sele, men ibland behöver man kunna lägga ner det. Dessutom är det ju som jag sa att mina barn får sova sina middagslurer i vagnen allt som oftast.

Hoppas att allt går enligt planen

Nu pratar jag på som om allt redan var beställt, klappat och klart, men så är det ju förstås aldrig med små barn. Jag hoppas väl mest bara att allt ska gå så smidigt med barn nummer två som det gjorde med det första. Jag trodde väl aldrig att jag skulle älska livet som småbarnsmorsa så här mycket!

 

Nya fönster

Jag har länge gått och funderat på vilken min nästa investering i hemmet ska bli. Vi snackar om rejäla investeringar här och i mitt fall finns det flera berättigade kandidater. Jag har en toalett som definitivt sett sina glansdagar för väldigt länge sedan (vi snackar badkar, toalettstol och handfat i brun emalj), men det lär väl när som helst bli superinne retrostil och värt flera miljoner. Minst. Köket är heller inte helt fräscht och jag skulle verkligen vilja tapetsera i alla rum. Men, det finns annat som nog måste få komma före.

Dags för en rejäl investering hemma

Jag har tunna tvåglasfönster i hela hemmet. Ja, ni förstår själva hur ”varmt och skönt” jag har det här hemma under de tio månader av året då solen vägrar skina här. För att inte tala om vad jag bränner på uppvärmningskostnader. Min nästa investering MÅSTE bli nya fönster. Ett fönsterbyte är varken särskilt smidigt eller särskilt billigt, men om man måste byta fönster så måste man byta fönster. Och jag måste byta fönster – det är inte längre något snack om saken. Dessutom har jag ju en renoveringsbuffert som jag medvetet sparar i varje månad, just för att kunna genomföra sådana här grejer när de behövs.

Bättre att byta när det är plusgrader ute

Nu är våren strax här så jag börjar planera mitt fönsterbyte – har ju ingen större lust att byta fönster mitt i smällkalla vintern direkt. Jag har kontaktat en firma som verkar kunna genomföra mitt fönsterbyte i juni. De har gett en rimlig offert och arbetar med högkvalitativa produkter. Hela grejen känns väldigt vuxen, men jag ser fram emot det!

Nytt i arbetsrummet

Jag spenderar en hel del tid vid datorn, som jag antar att de flesta gör idag. Jag har ett kontor hemma, vilket kanske är mindre vanligt, men jag älskar att slå mig ner där inne med en kopp kaffe vid sidan och slå ihjäl några timmar surfandes, skrivandes och sådär. För mig är telefonskärmen begränsande, så jag sitter hellre vid datorn när jag kan.

Stort skrivbord

Nu är det så att jag vill göra om lite inne på mitt kontor och har redan lagt dussintals med timmar på att surfa runt efter snygga kontorsmöbler. Det är framför allt ett nytt skrivbord jag är ute efter, men har redan blivit kär i ett flertal andre grejer också (stol och matta till exempel). Vet du hur många skrivbord det finns att välja bland? Det är sinnessjukt! Kontorsmöbler är överlag svårt att välja, för det finns så många snarlika varianter.

En ny dator

Jag vill ha ett stort skrivbord. Inte för att jag behöver det direkt, men jag gillar känslan av att sitta vid ett stort skrivbord. Dessutom syr jag också ibland och då är det bra att ha stora ytor att röra sig på. Jag tänkte också investera i en stationär dator när mina nya kontorsmöbler är på plats, jag tar ändå aldrig ur kontakten, så varför ens ha en?

Det känns så himla peppigt att det är förändringar på gång här hemma, kan knappt bärga mig tills allt är klart!

All in på smycken

En av de saker som gör mig barnsligt entusiastisk och vardagslycklig är smycken, särskilt silversmycken. Jag har ett ganska gediget förråd av silversmycken i min ägo, men verkar aldrig lyckas känna mig nöjd med det jag har. Jag bär ganska mycket silversmycken och har särskilt en förkärlek för ringar, armband och örhängen – halsband är jag inte lika galen i. Det ska vara mycket, men inte ”blingit” utan mer lite åt det bohemiska hållet – gärna med halvädelstenar (turkoser är favoriten!).

Jag är inte särskilt förtjust i guld, men koppar kan vara riktigt snyggt. Jag vet inte riktigt vad det är, men guld glänser liksom för mycket på något sätt; det ser lite för snobbigt ut. Jag kan tänka mig att många inte förstår alls hur jag tänker här, men jag vill som sagt att känslan i smyckena jag bär ska vara lite bohemisk.

Klä upp en enkel outfit med smycken

En klädsel kan kläs upp med hjälp av smycken och lika mycket som jag älskar att bära mycket smycken, lika enkel vill jag oftast att klädseln ska vara till. Ofta bär jag bara svarta kläder, eller jeans, och pimpar outfiten med en massa smycken och kanske ett rött eller lila läppstift.

Jag gillar att köpa mina smycken online – i motsats till kläderna. Smycken behöver sällan provas utan man ser vad som passar en via en bild eller två. Det gäller ju definitivt inte för kläder…

Handlar du smycken online? Vilken smyckesbutik föredrar du?

Vissa saker funkar bara i Italien

Man ska inte göra narr av folk och speciellt inte falla offer för stereotyper. Men ibland kan man helt enkelt inte låta bli. Jag älskar italiensk humor, italiensk mat och framförallt italienska bilar. Jag har alltid varit något knäsvag för Fiat och därför kunde jag naturligtvis inte låta bli att publicera denna roliga video som Fiat själva har spelat. Detta hade aldrig fungerat hemma i Sverige, vissa saker fungerar helt enkelt bara i Italien. Italiensk humor när det är som bäst!

Äntligen nya extraljus på min Volvo V70

Ända sedan jag var en liten flicka har jag haft ett stort bilintresse och fascination speciellt vad gäller äldre bilar. Ford Shelby är en bil jag drömmer om att köpa en vacker dag men tills den drömmen besannas så får jag tyvärr köra vidare med min Volvo V70 som nyligen fick sig ett ansiktslyft med nymonterade extraljus led. Från början var jag lite inne på att köpa stora oledone 120W lampor men då jag inte hade nog med plats vid fronten så blev det inget av detta. Jag fick därför nöja mig med 60 watt lampor som fungerar som bra komplement till min led ramp som sedan tidigare sitter monterad på bilen. Jag och pappa hjälptes åt med monteringen då jag vägrar att låta mekaniker pilla på min fina bil när jag själv har kompetens nog att göra jobbet. Dessutom är det en social grej, man passar på att umgås och göra något gemensamt vilket händer alltför sällan i mitt stressiga liv.

En led ramp är bra främst på nära håll

Det finns många frågetecken kring vilken fordonsbelysning som egentligen är bäst. En led ramp på bil tycker jag blir snyggare överlag, speciellt om rampen har samma färg som bilens chassi dock kompletterar extraljusen avsevärt bra. Rampen tycker jag lyser helt fantastiskt men jag saknar ändå kastlängden på längre avstånd. Extraljusen blev i mitt fall en bra och billig lösning på det problemet men ifall jag köpt en Rigid led ramp så kanske jag inte behövt köpa till några fler lampor. Farsan kör med Rigid RDS och den har en kastlängd på nästan en kilometer dock är prislappen såpass hög att jag hade tvingats spendera flera tusen på belysning vilket jag inte är beredd på att göra.

 

Senaste trenderna

Denna blogg kommer handla om de senaste trenderna, allt från mode och design till bilar och roliga klipp. Jag kommer att skriva det som jag helt enkelt känner för. Jag brinner för ganska mycket här i livet vilket också bloggen förhoppningsvis kommer att spegla. Jag är en av dom där tjejerna som tycker allt bara är så förbaskat roligt. På tal om humor så hittade jag ett roligt klipp om trender som jag gärna ville dela med mig.