Nya fönster

Jag har länge gått och funderat på vilken min nästa investering i hemmet ska bli. Vi snackar om rejäla investeringar här och i mitt fall finns det flera berättigade kandidater. Jag har en toalett som definitivt sett sina glansdagar för väldigt länge sedan (vi snackar badkar, toalettstol och handfat i brun emalj), men det lär väl när som helst bli superinne retrostil och värt flera miljoner. Minst. Köket är heller inte helt fräscht och jag skulle verkligen vilja tapetsera i alla rum. Men, det finns annat som nog måste få komma före.

Dags för en rejäl investering hemma

Jag har tunna tvåglasfönster i hela hemmet. Ja, ni förstår själva hur ”varmt och skönt” jag har det här hemma under de tio månader av året då solen vägrar skina här. För att inte tala om vad jag bränner på uppvärmningskostnader. Min nästa investering MÅSTE bli nya fönster. Ett fönsterbyte är varken särskilt smidigt eller särskilt billigt, men om man måste byta fönster så måste man byta fönster. Och jag måste byta fönster – det är inte längre något snack om saken. Dessutom har jag ju en renoveringsbuffert som jag medvetet sparar i varje månad, just för att kunna genomföra sådana här grejer när de behövs.

Bättre att byta när det är plusgrader ute

Nu är våren strax här så jag börjar planera mitt fönsterbyte – har ju ingen större lust att byta fönster mitt i smällkalla vintern direkt. Jag har kontaktat en firma som verkar kunna genomföra mitt fönsterbyte i juni. De har gett en rimlig offert och arbetar med högkvalitativa produkter. Hela grejen känns väldigt vuxen, men jag ser fram emot det!