Leksaker

När jag var liten var jag inget stort fan av leksaker, jag föredrog att springa ut på fälten eller i skogsdungar som låg i närheten av vårt hus och leka forntidsmänniska. Jag ville klättra i träd, springa, cykla, låtsas att jag lagade mat på stubbar och gärna bli jättejättesmutsig och lerig. Jag minns det så tydligt, det där, hur jag liksom hade någon form av aversion mot allting som såg civiliserat ut. Det var en fas förstås, för visst minns jag också att jag ibland lekte med Barbiedockor och ritade med neonpennor. Dessutom älskade jag sådana där suddgummin som luktar gott.

Svårt att motstå

Leksaker har väl nog funnits alltid, men de har absolut ändrat karaktär genom åren – och mängd. Ett barn av idag har massor av leksaker, det är absolut kvantitet före kvalitet och jag tycker väl kanske att man som förälder ska försöka vara lite restriktiv med vad man ger och tillåter. Å andra sidan är det väldigt lockande att köpa en massa balla, färgglada grejer när man besöker en leksaksaffär, så jag förstår och sympatiserar med lockelsen.

Leksaker på nätet

Jag har några barn i min närhet och jag älskar själv att handla leksaker åt dem, även om jag handlar de flesta leksaker online. Det är så himla mycket smidigare att handla leksaker på nätet än i butik! För det första blir man mindre distraherad av allt man ser – och man hittar det man är på jakt efter snabbare.